Юве показа на Интер кой е хегемонът в Серия А (видео)

23:44
Юве показа на Интер кой е хегемонът в Серия А (видео)

Ювентус победи Интер с 2:0 в поредното издание на Дерби д'Италия и се завърна на върха в Серия А с аванс от 1 точка пред Лацио, докато "нерадзурите" изостанаха с 9 от върха, макар и да имат мач в запас.
Резултатът за домакините откри Аарън Рамзи в началото на втората част. В 67-ата влезлият като резерва Пауло Дибала удвои.


Двубоят бе от програмата на миналия кръг, който трябваше да се проведе преди седмица, но беше отложен и в крайна сметка се изигра пред празни трибуни заради епидемията от коронавирус.

 

Ювентус започна много активно мача, като в седмата минута се стигна до първото опасно положение пред вратата на Интер. Де Лихт успя да нанесе удар с глава, но Ханданович спаси. В 11-ата минута и Кристиано Роналдо опита мерника си, но топката попадна право в тялото на вратаря на Интер. Обръчът около вратата на "нерадзурите" се затягаше и Ханданович отново се намеси хубаво след силен удар по земя на португалеца. В 20-ата Де Лихт отново стреля с глава след корнер, но топката мина над вратата. В ответната атака Антонио Кандрева опита да изненада стража на Ювентус Шчесни с удар отдалеч, но не му достигна малко точност.

 

Постепенно играта се поизравни и Интер също стигна до своите шансове пред вратата на домакините. В 32-ата минута "нерадзурите" стигнаха до удобна възможност, след като Лаутаро Мартинес спечели пряк свободен удар на границата на наказателното поле, но от него не последва нищо. В 35-ата минута Марсело Брозович отправи мощен удар от дистанция, но Шчесни беше на мястото си. В 37-ата Роналдо стреля от фаул, но топката беше изчистена в корнер. При последвалото изпълнение Бонучи отправи удар с глава, но над вратата. Това беше и последната интересна ситуация през първите 45 минути.

 

Втората част започна с по-силна игра на гостите, които владееха повече топката, но домакините упражняваха висока преса и ги държаха далеч от вратата си. Така се стигна до 55-ата минута, когато след разбъркване пред вратата на Ханданович Аарън Рамзи успя да прати топката в мрежата за 1:0. Десетина минути по-късно Роналдо стреля от пряк свободен удар, но топката беше изчистена в ъглов удар. Така се стигна до 67-ата минута. Родриго Бентанкур намери с далечно подаване Пауло Дибала на фланга, аржентинецът се придвижи в наказателното поле, където взаимодейства с Рамзи, а след това елиминира Ашли Йънг и с удар по земя прати топката в мрежата за 2:0. Ювентус се разигра и търсеше трети гол, докато гостите първоначално не намираха отговор на затрудненото си положение. В игра влезе първо Алексис Санчес, а след това и Кристиан Ериксен, което пораздвижи играта на "нерадзурите", но Ювентус се бранеше добре. В края Кристиано Роналдо получи жълт картон за нарушение в средата на терена срещу Милан Шкриняр. 


Гостите се опитаха да стигнат поне до почетен гол, но това така и не се случи. Вместо това Роналдо можеше да вкара трети гол във вратата на Интер. Първо португалецът отправи красив удар от дистанция, а след това не се възползва от подаване на Дибала в наказателното поле.

 

Ювентус - Интер 2:0


1:0 - Рамзи 55
2:0 - Дибала 67


Ювентус: Шчесни, Де Лихт, Бонучи, Куадрадо, Сандро, Бентанкур, Рамзи, Матюиди, Игуаин, Роналдо.


Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Йънг, Барела, Брозович, Весино, Кандрева, Лукаку, Лаутаро.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация