Ивайло Димитров: Играем без напрежение и играта ни се получава

14:29
Ивайло Димитров: Играем без напрежение и играта ни се получава

Играем без напрежение и играта ни се получава. Това заяви нападателят на Славия Ивайло Димитров на днешната си пресконференция, на която бе награден за Играч на 23-и кръг в efbet Лига. Офанзивният футболист бе отличен за двете си попадения във вратата на Левски при успехът на „Герена“ с 2:1 на 1 март.

Димитров сподели, че причината за силните изяви на „белите“ е свързана с липсата на напрежение у играчите. „В Славия хубавото нещо е, че няма излишно напрежение от поставянето на високи цели и се стремим да завършим възможно най-напред в класирането – в случая тръгнахме много добре, постигнахме четири победи, утвърдихме се в първата шестица – най-важното за нас е да играем красив футбол. Аз и преди съм го казвал, трябва да се дава шанс на млади българи, отколкото да се взимат чужденци – ние показваме, че в Славия има добри български футболисти. Не съм мислил за повиквателна за националния отбор, за мен важното е да съм здрав и да показвам добри игри. Ако прецени господин Дерменджиев, ще се отзова, няма човек, който да не иска да играе за националния тим. В Славия се чувствам много добре, затова и се върнах в отбора, чувствам се спокоен. Вървят ми нещата, мисля, че Славия е моето място“, започна той.

„Работата на г-н Загорчич си дава отражението – той е три години в Славия, получава се много добра химия между треньора и футболистите, много добра връзка между отделните линии. Другото е, че почти три години няма нови футболисти и всички са се напаснали отлично – Славия играе като отбор. Иначе няма напрежение от ръководството, даже в момента сме още по-освободени. Класирахме се в шестицата, без да го имаме като цел – дори президентът каза, че трябва да се забавляваме до края, няма значение къде ще завършим в класирането“, обясни той разликата в представянето на тима в сравнение с предишния полусезон.

Нападателят, който има договор за още година и половина с клуба, каза, че не е говорил с ръководството относно друга оферта и ще се занимава с треньорство след края на кариерата. „По принцип не сме говорили за друга оферта – имам много добра връзка с треньора, с президента, подадоха ми ръка да се върна. Живот и здраве, мисля, че с него няма да има никакъв проблем да седнем и да се разберем без значение от решението. Гледах статистика, да, в Славия играем доста трудно у дома, реално не мога да си обясня – навън ни се получават повече нещата, и аз не мога да дам точен отговор на това нещо. Иначе не съм си поставял лимит, надявам се колкото се може повече да играя футбол – след футбола искам да се занимавам с треньорство“.

„Не бих казал, че има отбор, в който не бих играл, все пак аз съм професионалист, нямам притеснения относно това. Определено можеше да ги бием с 4-5 гола, аз имах две положения. Нещата, които се случват в Левски, не са добре за българския футбол – след като поведохме се видя, че започнаха да стават по-припряни. Определено има напрежение и в Левски, и в ЦСКА заради резултати – при тях на всяка цена има поставени високи цели, докато при нас не е така – затова и постигаме добри резултати, защото липсва напрежение. На никой футболист не му е приятно да играе пред празни трибуни, не е приятна ситуацията с този коронавирус, но по-добре така да стане, да се вземат предпазни мерки, за да не се разрастне“, завърши той относно това дали би играл в друг български отбор, ситуацията в Левски и тази с коронавируса. Припомняме, че вчера БФС съобщи, че в следващите два кръга в местния шампионат мачовете ще се играят пред празни трибуни заради коронавируса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация