Привличането на нападател е приоритет за Ювентус

08:01
Привличането на нападател е приоритет за Ювентус

Привличането на нов нападател ще е основен приоритет в лятната селекция на Ювентус, твърди “Тутоспорт”. Италианският шампион търси заместник на Гонсало Игуаин и вече е набулязал няколко футболисти. Идеята е да бъде взет класен нападател под 30 години, който да води атаката в следващите няколко сезона.

Игуаин вече е на 32 години и договорът му изтича през 2021 година. Затова в Ювентус вероятно ще опитат да го продадат през лятото и да вземат по-млад играч на негово място.

В полезрението на торинци са попаднали трима играчи. Първият е Мауро Икарди от Пари Сен Жермен. Аржентинецът бе желан от Юве още през лятото, но “бианокнерите” не успяха да се разберат с Интер и голаджията отиде на “Парк де Пренс” под наем. Парижани ще искат да го задържат в състава си, но напоследък се заговори, че Икарди е в обтегнати отношения с Неймар и Килиан Мбапе и може да потърси друг вариант за продължаване на кариерата си, което дава нов шанс на Юве да опита да го вземе в редиците си.

Другата опция е Габриел Жезус от Манчестър Сити. Бразилецът не е твърд титуляр на “Емиратс” и това може да го накара да обмисли сериозно евентуално предложение от страна на Ювентус. Треньорът Маурицио Сари много харесва неговите качества и лично настоява за привличането му на “Ювентус Стейдиъм”.

В полезрението на “Старата госпожа” е и Тимо Вернер от РБ Лайпциг. Германецът прави поредния си силен сезон, като има 28 гола във всички турнири. Той обаче е свързван с трансфер в Ливърпул и Ювентус ще трябва да предложи по-добра оферта от мърсисайдци, ако иска да го изкуши да поеме към Торино.

Юве бе свързван с интерес и към Ерлинг Холанд, но младият норвежец предпочете да отиде в Борусия (Дортмунд), където веднага започна да бележи гол след гол. Той обаче едва ли ще си тръгне толкова скоро от “Сигнал Идуна Парк” след само шест месеца в клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация