Лайпциг и Аталанта са първите 1/4-финалисти в Шампионска лига (видео)

09:12
Лайпциг и Аталанта са първите 1/4-финалисти в Шампионска лига (видео)

Отборите на РБ Лайпциг и Аталанта се класираха за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като постигнаха нови победи съответно срещу Тотнъм Хотспър с 3:0 и Валенсия с 4:3.

В Лайпциг възпитаниците на младия специалист Юлиан Нагелсман имаха преднина от 1:0 от първия мач в Лондон, но още до 21-та минута на практика решиха изхода от двубоя, след като капитанът на тима Марсел Забицер се разписа два пъти след асистенции на Тимо Вернер и Анхелино. След почивката шпорите се опитаха да потърсят обрат, но нямаха сили да затруднят съперника си, а домакините стигнаха до трети гол, дело на Емил Форсберг. По този начин Лайпциг отстрани Тотнъм с общ резултат 4:0 и се класира напред.

Пред празните трибуни на "Местая" Валенсия имаше тежката задача да навакса пасив от 1:4 срещу Аталанта, но допусна ново поражение. Невероятен мач за италианския тим изнесе нападателят Йосип Иличич, който вкара и четирите гола за бергамеските, два от които бяха от дузпа. За „прилепите“ Кевин Гамейро отбеляза две попадения, а Феран Торес добави още едно, но в крайна сметка Аталанта спечели с общ резултат 8:4 и също намери място на четвъртфиналите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация