Пиронкова обяви завръщането си

20:49
Пиронкова обяви завръщането си

Бившата първа ракета на България Цветана Пиронкова обяви, че се завръща към професионалния тенис. 32-годишнита пловдивчанка оповести голямата новина в социалните мрежи. Цвети разкри, че води активна подготовка от три месеца, за да може да играе отново на турнири от WTA. Съвсем скоро Пиронкова ще обяви и първите турнири, на които планира да участва.

Последната изява на пловдивчанката в професионалния тенис бе на “Уимбълдън” 2017, когато тя загуби във втория кръг от бившата №1 в света Каролин Вожняцки. През март 2018 година Цвети стана майка на момче, а след това в няколко свои интервюта заяви, че няма намерение да се завръща в професионалния тенис. За щастие, Цвети е променила решението си.

"Здравейте, скъпи приятели! Бих искала да споделя с вас една вълнуваща новина. От близо 3 месеца провеждам активна подготовка, с цел участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон. Не беше лесно да взема това решение, имайки предвид мащаба на предизвикателството.  Все още има десетки въпросителни и неизвестни, с които е необходимо да се съобразя и справя, но това, което е най-важно, е че имам любовта и подкрепата на семейството си. Скоро ще споделя и кратка програма на първите турнири, на които планирам да участвам. Благодаря ви за вниманието и подкрепата, които ми дарявате вече повече от 15 години, означават наистина много", написа Пиронкова в своята страница във "Фейсбук".

Токио 2020

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари