Арда Туран: Все още съм играч на Барселона

10:39
Арда Туран: Все още съм играч на Барселона

Халфът на Барселона Арда Туран припомни, че все още е играч на Барселона, благодарение на договора си до края на сезона. През есента той игра като преостъпен в Истанбул Башакшехир, но през януари наемът му беше прекратен и той се завърна на “Камп Ноу”, въпреки че не попада в сметките на Кике Сетиен. Турчинът си припомни и периода си в Атлетико Мадрид.

“В момента съм играч на Барселона заради договора ми. Това беше взаимно решение. Исках да си продължа контракта с Барса. Най-вероятно следващия сезон ще играя в друг чуждестранен отбор, извън Турция. Ако обаче от Галатасарай ми се обадят, готов съм да подпиша с тях без изисквания. Това е единственият отбор, на който не бих поставил условия. Титлата с Атлетико Мадрид беше изключителен успех за мен. Спечелихме първенството в конкуренцията на Реал Мадрид с Кристиано Роналдо и Барселона с Лионел Меси. Това беше фантастичен сезон.

Спечелихме и 5-6 трофея в Европа. Мисля, че началото на тази успешна епоха бе поставено със завоюваната Купа на краля на “Сантиаго Бернабеу” срещу Реал Мадрид. Тя е много специална за мен. Горд съм с нея, както бях при победата ни с Турция срещу Исландия. Фатих Терим и Диего Симеоне са много специални треньори. Ел Чоло никога не се предава, той е лидер и личност, пълна с енергия. Може да прехвърли своята идея на играчите си по много енергичен начин. Винаги е способен да те мотивира. В моята кариера Терим и Симеоне са най-добрите.

Няма какво повече да кажа за Меси. Той е най-добрият футболист, когото съм виждал. Възхищавам се и на Андрес Иниеста заради уменията му на терена. В Атлетико Коке е много важен играч. Успя да се утвърди в първия състав и се превърна в лидер. Впечатли ме неговото израстване”, сподели Туран.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация