УЕФА спря Шампионската лига и Лига Европа

19:07
УЕФА спря Шампионската лига и Лига Европа

УЕФА отмени всички мачове от евротурнирите за следващата седмица. Това включва ревашните от осминафиналите на Шампионската лига и от Лига Европа, както и срещите в Младежката лига на УЕФА. Жребиите за четвъртфиналите на двата турнира, които трябваше да се проведат в петък, 20 март, също са отложени.

"С оглед на развитието относно разпространението на COVID-19 в Европа и свързаните с това решения на различни правителства, всички мачове от клубните състезания на УЕФА, планирани за следващата седмица, са отложение", пише в съобщението на европейската футболна централа.

Във вторник, 17 март, се очаква да бъде взето решение как ще се процедира до края на сезона. Тогава УЕФА е поканила представители на всички всички 55 членки, заедно с ръководствата на Европейската клубна асоциация и първенствата в Европа и представител на FIFPro, на видеоконференция. На срещата се очаква да бъде взето решение за доиграването на първенствата на отделните страни, както и това в европейските клубни турнири, а също и дали да не бъде отложено започващото на 12 юни европейско първенство по футбол.

Следващата седмица трябваше да се проведат оставащите четири мача от реваншите на осминафиналите в Шампионската лига и осем мача от Лига Европа. Те включват отборите на Реал Мадрид и Ювентус, които са в карантина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация