Играчи от Серия А описаха зловещата атмосфера в Италия (видео)

16:10
Играчи от Серия А описаха зловещата атмосфера в Италия (видео)

Капитанът на Аталанта Алехандро Гомес и крилото на Милан Саму Кастийехо разказаха кактва е обстановката в Италия по време на обявеното там извънредно положение заради пандемията от коронавирус.

"Няма никой по улиците. Феновете трябва да уважават правилата. Единствените отворени места са супермаркетите, но можеш да поръчаш по интернет и да ти донесат всичко до твоя дом. Няма никой по улиците, все едно сме във филм на ужасите, не преувеличвам. Постоянно получавам новини от Аржентина. Ще е добре, ако хората започнат да вземат необходимите мерки. Засега те се отнасят доста леко спрямо много сложна ситуация. В Бергамо има 400 случая на заразени. Знаем, че любовта на нашите фенове е огромна, но трябва да спазваме правилата и да си стоим по домовете", заяви Гомес пред Radio Club 94,7.

"Стоя си вкъщи от понеделник, откакто спряха шампионата. Засега ни казаха да си бъдем у дома до следващия понеделник. Според мен обаче мерките ще бъдат удължени, тъй като вече има заразени играчи. Можеш да излизаш навън само с разрешение - при спешен случай, за работа или за да отидеш до супермаркет или аптека. Миналата седмица отидох до супермаркета. Все още не беше такова положението, но супермаркетът повече приличаше на болница - имаше хора с маски и ръкавици. Можеш да ходиш до магазина сам, но без да се доближаваш до други хора", заяви Кастийехо пред El Partidazo.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация