Барселона ще поиска титлата, ако сезонът не завърши

11:19
Барселона ще поиска титлата, ако сезонът не завърши

Парализата на испанския футбол създава много въпроси за сезон 2019/20. Не е ясно колко време първенството ще бъде замразено заради заплахата от коронавируса, кога и по какъв начин ще приключи и дали изобщо ще приключи. Каталунският вестник Sport вади на днешната си първа страница аргументи Барселона да вдигне титлата, в случай че шампионатът не бъде довършен.

"Барса ше претендира за титлата, ако Лигата не завърши", е заглавието на каталунското издание. Според вестника съществува възможност шампионатът да не бъде завършен 11 кръга преди официалния край. "При този сценарий Барса ще изиска пред властимащите органи да бъде обявен за шампион", твърди Diario Sport.

Изданието посочва няколко аргумента. Сред първите е, че са се изиграли над 70 процента от кръговете - 27 от 38 по програма. От "Камп Ноу" ще изтъкнат и че освен лидер във временното класиране, са и зимен шампион. При преполовяването на първенството Барселона е водач с 40 точки, колкото има и Реал Мадрид. Тогава директният им мач завърши 0:0 и се отправя поглед към головата разлика, когато по това време е била в полза на каталунците.

Не съществува друг такъв прецедент в историята на Ла Лига. Единственото спиране на шампионата е между 1936 и 1939 година поради Гражданста война в Испания. Регламентът на Кралската испанска футболна федерация не предвижда какво би се случило при подобно на настоящите обстоятелства. Имайки предвид влошените отношения между Кралската испанска футболна федерация и Ла Лига, трябва да кажем, че президентът на федерацията Луис Рубиалес може да вземе решението.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

HATEMASS
15.03.2020 18:43

Не може да има шампион - без да се е доиграло шампионатчето, ще последва лавина от съдебни дела в Страсбург, същото се отнася за Ливърпул в Англия, а и др.