УЕФА копира Евролигата, за да довърши сезона в Шампионската лига

16:41
УЕФА копира Евролигата, за да довърши сезона в Шампионската лига

Освен въпросителните около приключването на отделните футболни шампионати в различните засегнати страни съществуват и неясноти около трофея в Шампионската лига. Европейската футболна централа е критикувана за закъснялото решение за отлагане на международните клубни двубои.

В Шампионската лига се изиграха четири реванша от 1/8-финалите, а останалите четири чакат нови дати. Във вторник се очаква УЕФА да вземе решение за Европейското първенство, както и за Шампионската лига. Един от вариантите е 1/2-финалите и финала да се изиграят в рамките на три-четири дни на един стадион. Финалът е насрочен за Истанбул на 30 май, но може да бъде изместен, ако се наложи.

Идеята е двата полуфинала също да се изиграят в Истанбул - без реванши. От централата обаче трябва да измислят първо как да довършат 1/8-финалите и след това да проведат 1/4-финалите. Битките на най-добрите осем също може да бъдат без ответни срещи. Интересно е да видим дали във вторник Европейското първенство ще бъде отложено и за кога - за декември или за идната година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация