България - Унгария ще се играе в началото на юни

17:10
България - Унгария ще се играе в началото на юни

Плейофните двубои за класиране на финалите на Европейското първенство, които трябваше да се състоят през този месец, се отлагат за началото на юни. Това означава, че България трябва да приеме Унгария на стадион "Васил Левски" именно по това време, ако условията позволяват, разбира се. Така чаканият бараж трябваше да се изиграе на 26 март.  При успех срещу унгарците България ще приеме няколко дни по-късно победителя от двойката Исландия - Румъния, а при нова победа "трикольорите" ще се класират на Евро 2021. 

Това е едно от решенията, които са взети на днешната видеоконференция, организирана от УЕФА. Както и новината за отлагането на Евро 2020 с една година, която бе обявена от Норвежката футбола федерация, така и тази информация бе потвърдена по идентичен начин. Този път официалният източник първоначално бе Полската федерация, но след това УЕФА официализира решението.

Разкриват се още две важни решения от днес - финалите в турнира Лига на нациите, които трябваше да се проведат през юни следващото лято, както и женското Европейско първенство и ЕП до 21 години, насрочени за същия месец следващата година, също ще имат нови дати, които ще се определят по-късно. Това важи и за квалификациите за Световното първенство, планирани за юни 2021 година. Клубовете са задължени да освободят играчите за новите дати за срещите на съответните национални отбори. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация