Том Брейди напуска Пейтриътс след 20 години

17:31
Том Брейди напуска Пейтриътс след 20 години

Едно от най-успешните партньорства в историята на спорта в САЩ приключи с новината, че Том Брейди напуска Ню Инглънд Пейтриътс. В поредица от изявление в социалните мрежи днес легендата потвърди, че напуска отбора след 20 сезона и рекордните шест титли в Супербоул.

“Благодаря на всички мои съотборници през годините, треньора Бил Беличик и фамилията Крафт. Вие помогнахте да сбъдна моите мечти, да развия потенциала си като играч. Въпреки че моят път ще ме отведе на друго място, завинаги си оставам един от "патриотите", написа Брейди в "Туитър".

Той публикува и още едно писмо в социалните мрежи, в което се обясни в любов на феновете.

Той Брейди е най-голямата звезда в американския футбол, като освен шестте титли в Супербоул той четири пъти е избиран за "Най-добър играч в мача" (ПЭЗ). Отделно "Пейтриътс" спечели Източната дивизия на американската конференция 16 пъти в последните 17 години, като не успя в единствения, в който Брейди изигра само 1 мач заради контузия.

Два отбора вече са готови да предложат 30 милиона долара на 42-годишния куотърбек. Това са Тампа Бей Буканийрс и Сан Диего Чарджърс, които пропускаха плейофите този сезон.

В последните години Брейди се съгласяваше да подписва договори за по-ниска заплата, за да може "Пейтриътс" да сформира по-силен отбор около него с по-скъпоплатени играчи. Според специалисти сега 42-годишният куотърбек ще се възползва от статута си и ще подпише договор за 30 милиона долара на година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация