Серия "А" вероятно ще бъде подновена през май

17:49
Серия "А" вероятно ще бъде подновена през май

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина изрази надежда, че Серия А ще бъде подновена на 2 май, като вероятно кампанията ще приключи най-късно през юли.

Всички спортни събития в Италия бяха отменени до 3 април в резултат на пандемията от коронавирус, която уби повече от 2 500 души в страната и стана причина за отлагането на Евро 2020. „Не искам дори да си мисля, че няма да подновим шампионата. Работим върху хипотезата да стартираме на 2 май и да завършим първенството, навлизайки в месец юли, ако не успеем до 30 юни. Ще се съобразим с промяната на останалите турнири, тъй като в момента просто не може да използваме всички възможни прозорци“, каза той по радиото.

Президентът на федерацията приветства отлагането на Европейското за 2021, отбелязвайки, че доколкото е запознат, „клубните първенства са с приоритет“. „Не трябва да наказваме някого, но както ние се опитваме да преценим какви промени да направим, за да завърши първенството, така и УЕФА трябва да ремодулира Шампионската лига и Лига Европа“, допълни Гравина. Финалът в ШЛ е насрочен за 27 юни, а финалът в Лига Европа три дни по-късно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация