Величието Роналдиньо навършва 40 в затвора

11:47
Величието Роналдиньо навършва 40 в затвора

Най-необичайният си рожден ден ще има днес бившата бразилска футболна звезда Роналдиньо. Той ще посрещне 40-ата си годишнина зад решетките в парагвайски арест, след като беше задържан за влизане в страната с фалшив паспорт.

Роналдиньо, който е играл за клубове като Пари Сен Жермен, Барселона и Милан, печелил е "Златната топка" през 2005 година и световната титла на Мондиал 2002, е считан за един от най-добрите бразилски футболисти в историята редом до Пеле, Роналдо и актуалната звезда Неймар в момента. В края на кариерата си обаче той залитна по лекия живот и се превърна в съвременна версия на Джордж Бест, което в крайна сметка до доведе и до попадането зад решетките.

Роналдиньо може да бъде осъден на шест месеца затвор заради използването на фалшив парагвайски паспорт при пристигането си в столицата Асунсион на 4 март. Версията му, че не е знаел, че паспортът е фалшив, тъй като е мислел, че е сувенир е меко казано наивна. Именно върху наивността на Роналдиньо е изградена и защитата му.

"Той е глупав. Не е разбирал в какво се забърква. Можел е да използва и бразилски паспорт", казва адвокатът му Адолфо Марин.

Съдът на няколко пъти отхвърли молби за промяна на мярката за неотклонение от задържане под стража на домашен арест под предлог, че Роналдиньо може да избяга. Задържането му обаче се оказа в елемент от мащабно разследване за пране на пари. Самият Роналдиньо винаги е бил воден в кариерата си от брат си Роберто, който също е задържан и най-вероятно е организирал всичко.

Испанският вестник "Ас" припомня, че преди години той е уредил срещу заплащане групите японски туристи да минават покрай дома на Роналдиньо, а той им махал за поздрав от балкона.

"Тъжно ми е за това, което се случва с моя приятел. Той не заслужаваше репутацията му да бъде срината по този ужасен начин", споделя бившият съотборник на Роналдиньо в бразилския национален отбор Ривалдо.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Garrincha
21.03.2020 19:09

Жив и здрав, наборче ! Донесъл си толкова положителни емоции на всички истински фенове на красивата игра, със сигурност си повлиял и на много, много млади хора, да искат да игаят като магьосници ! Всеки греши, няма безгрешни !