Експерти обясниха как ще се отрази пандемията на трансферно лято 2020

16:50
Експерти обясниха как ще се отрази пандемията на трансферно лято 2020

Кризата в световен мащаб ще се отрази сериозно на летните трансфери на клубовете. Пандемията от коронавируса спря футбола и ще нанесе финансови загуби на всички. Така плановете на някои от грандовете за мащабна лятна селекция доста ще се променят.


В Барселона и Ювентус вече обмислят намаляване на заплатите. Икономическата ситуация най-вероятно ще засегне евентуалното завръщане на Неймар на "Камп Ноу" и плановете на "бианконерите" за нови големи покупки.


Очакванията на специалисти са, че клубовете ще действат изключително предпазливо на трансферния пазар. Това важи за големите, а малките ще се борят за оцеляване.

 

В Англия, където най-много пари, също ефектът ще е сериозен. Челси може да се откаже от мащабната си лятна селекция, която възнамеряваше да прави. Миналото лято лондончани бяха наказани и не можеха да правят трансфери, а през януари Франк Лампард не се възползва и не привлече играчи.


Манчестър Юнайтед има скъпи трансферни цели и те по всяка вероятност ще бъдат сведени до минимум. Ливърпул също се очакваше да купува, след като рядко го правеше през последните два трансферни прозореца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация