Отложиха Олимпиадата в Токио за 2021 година!

15:09
Отложиха Олимпиадата в Токио за 2021 година!

Само 48 часа след като МОК обяви, че ще вземе окончателно решение за Олимпийските игри в Токио в рамките на следващите четирите седмици, стана ясно, че най-големия спортен форум на планетата се отлага за 2021 година. Тази промяна стана факт, след като днес японският премиер Шинцо Абе официално поиска от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах едногодишно отлагане на Игрите.

"Помолихме президента Бах да обмисли отлагане с около една година, за да направи възможно спортистите да участват в най-доброто си състояние и събитието да се проведе в безопасност за зрителите", заяви Абе.

Бах се е съгласил на 100% да отложи Игрите с една година, въпреки че новата дата все още не е официално съобщена от нито един член на МОК.

През последните дни различни спортни федерации и национални олимпийски комитети поискаха отлагането на Токио 2020 заради пандемията от COVID-19 и невъзможността спортистите да се подготвят адекватно.

На последното си заседание миналата неделя от МОК обявиха, че започват да обмислят отлагане на Игрите като един от вариантите, но определиха максимален срок от четири седмици, за да вземат окончателно решение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация