Заведоха дело срещу ЛеБрон Джеймс

12:16
Заведоха дело срещу ЛеБрон Джеймс

Не можеш да се спасиш от неприятности, дори и да си лицето на НБА и да се казваш ЛеБрон Джеймс. Според Sports Illustrated срещу суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс е заведено дело за авторски права от фотографа Стив Мичъл. Той е успял да улови една от забивките на Джеймс на камерата си, а впоследствие самият ЛеБрон изрязва снимката и я качва в профила си в "Instagram" без разрешението на фотографа. Това се случва на 13 декември след мача на Лейкърс срещу Маями Хийт.

Джеймс често публикува снимки, заснети от игра в профилите си в социалните мрежи, като някои фотографи използват това в тяхна полза. Но не такъв е случаят при Мичъл. Той твърди, че Джеймс и неговия щаб нарушават авторските му права, публикувайки изображението му.

Мичъл и адвокатите му излизат с позицията, че само защото Джеймс е фокусът на снимката, това не му позволява да я публикува където и да било. Като собственик на фотоса Мичъл е убеден, че това нарушава множество авторски права, които има върху изображението, тъй като между него и ЛеБрон и/или Лейкърс не е създадена договорка. В резултат на това фотографа търси обезщетения, които "биха отразили печалби, доходи, приходи и други облаги, получени от Джеймс и неговите защитници, или алтернативата - 150 хиляди долара на нарушение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация