Изписаха Кирил Домусчиев от "Софиямед"

15:54
Изписаха Кирил Домусчиев от "Софиямед"

Собственикът на футболния шампион Лудогорец, "Адванс Медиа Груп" и председател на КРИБ Кирил Домусчиев е изписан от болницата, след като вече е възстановен от коронавирусна инфекция, обявиха от "Софиямед", където беше хоспитализиран.

Самият Домусчиев вчера обяви във Фейсбук, че се е преборил с вируса. Той постъпи в болница на 17 март, след като даде положителна проба за Covid-19.

"След проведено лечение, съгласно всички утвърдени правила за добра медицинска практика и препоръки на Националния щаб и Столична регионална здравна инспекция, УМБАЛ "Софиямед" изписа пациента си с доказана коронавирусна инфекция - Кирил Домусчиев. Той е дехоспитализан от лечебното заведение с препоръка за продължаване на терапията в домашни условия.

Общото състояние на пациента е подобрено. Симптомите на пневмонията са в обратно развитие. Пациентът е без наличие на фебрилитет няколко поредни дни, има обратно развитие на симптоматиката от страна на дихателната система, видни от проведените му образни и всички други изследвания. Пациентът има два последователни негативни резултата. Изследванията са извършени с PCR метод", се казва в съобщение на "Софиямед".

Токио 2020

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация