Уругвайската федерация освободи селекционера и 400 служители

10:52
Уругвайската федерация освободи селекционера и 400 служители

Уругвайската футболна федерация освободи 400 свои служители, включително селекционера на националния отбор Оскар Табарес, заради кризата с коронавируса в страната. Пандемията от COVID-19 блокира почти целия световен спорт, като футболът в Уругвай е преустановен до второ нареждане от 13 март насам.

“Изпълнителният комитет съобщава, че заради здравната криза Федерацията преустановява всичките си дейности и се налага да се вземат серия от тежки решения, за да защити бъдещето функциониране на организацията”, коментираха от Федерацията. Чрез освобождаването на своите служители Федерацията иска да им даде възможността да получават помощи за безработни, тъй като не е в състояние да им плаща заплатите. Сред засегнатите от мярката е и 76-годишният Оскар Табарес, който е начело на Урусите от 2006 година и е извеждал тима до полуфинал и четвъртфинал на Световно първенство, както и титлата от Копа Америка.

Футболната федерация на страната също така прекратява всичките си външни договори във всички категории и оставя да функционират единствено най-основните служби, които трябва да покриват базовите нужди на организацията. “Скоро топката отново ще бъде в игра”, завършват от Федерацията.

Към момента в Уругвай са регистрирани 274 случая на заразени с коронавирус, като няма нито един починал от болестта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация