Шави иска да започне в Барса от нулата

19:29
Шави иска да започне в Барса от нулата

Бившата звезда на Барселона и настоящ треньор на Ал Садад (Катар) Шави заяви, че е готов да се върне на "Камп Ноу" като треньор, но това може да стане при определени условия.


В средата на януари той заяви, че е отказал оферта на Барселона за наследник на Ернесто Валверде с думите "твърде е рано". Днес обаче той даде ново интервю, в което споделя условията за евентуално завръщане в Каталуня.

 

"В главата ми е ясно, че искам да се върна в Барса. Сега, когато съм треньор, имам чувството, че има неща, които мога да дам на играчите. Но трябва да имаме нещо важно предвид - искам да започна проект от нулата, да започна отначало", каза Шави.


Бившият национал на Испания заяви още, че би искал да работи с "хора, на които той има доверие". В интервюто са споменати имената на Карлей Пуйол и Джорди Кройф, за когото Шави казва: "Много добър бизнесмен с много опит в спортно-техническите неща".


По отношение на промените, които трябва да бъдат направени, според него, на база сегашния отбор той настоява за необходимостта от привличането на офанзивни футболисти и по-конкретно двама играчи Джейдън Санчо (Борусия Дортмунд) и Серж Гнабри (Байерн Мюнхен). 


Относно завръщането на Неймар Шави заяви: „Не знам дали би се вписал в социалната среда, но от футболна гледна точка не се съмнявам, че това ще бъде зрелищен подпис".

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация