Рестартират Ла лига чак през юли

10:38
Рестартират Ла лига чак през юли

Испанското футболно първенство може да бъде подновено през месец юли пред празни трибуни. Това мнение изрази изпълнителният директор на испанската мултимедийна група "Медиапро" Хауме Роурес.

Футболът в Испания бе спрян на 10 март заради увеличаващите се случаи на заболели от COVID-19, но близо 3 седмици по-късно ситуацията все още не е близо до това да бъде овладяна, заради което и не се очаква скорошно възобновяване на шампионата.

"Очаквам да има футбол отново през юли, като със сигурност мачовете ще бъдат без фенове, но преди всичко това трябва да има някакъв вид предсезонна подготовка", каза Рурес.

Испания е втората най-силно засегната страна в Европа от коронавируса, като до момента от болестта починаха 8 189 души.

До момента има данни, че играчи на Валенсия, Еспаньол и Алавес са дали положителни проби за коронавирус, а според Рурес нов такъв случай ще сложи край на сезона.

"Ако играч даде положителна проба, да речем на 20 юли, това ще означава, че трябва да хвърлим кърпата и да се сбогуваме с настоящия сезон. Затова трябва да се предприеме всяка една възможна мярка, за да не се случи това. Случи ли се, партито приключва", коментира още медийният началник.

Първенството в Испания бе спряно 11 кръга преди завършването си, като начело бе Барселона с два пункта преднина пред Реал Мадрид.

По данни на Ла лига, евентуално незавършване на сезона ще доведе до загуби от 700 милиона евро.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация