Отмениха "Уимбълдън"

18:48
Отмениха "Уимбълдън"

Най-престижният тенис турнир "Уимбълдън" официално бе отменен и няма да се проведе тази година. Това се случва за първи път от Втората световна война насам.

Решението бе очаквано с оглед пандемията с коронавируса, която отмени редица големи спортни събития, сред които Европейското първенство и Олимпиадата.

Организаторите на "Уимбълдън", който трябваше да се проведе между 29 юни и 12 юли, са преценили, че не могат да го проведат на други дати до края на годината и изцяло са решили, че няма да се състои.

"Това е решение, което не взехме лесно и бе съобразено изцяло със здравето на хората", заяви Йън Хюит, президент на "Ал Ингланд Клъб", който организира турнира. "Провеждането на турнира е било прекъсвано само по време на двете световни войни, но след като обсъдихме всички сценарии, вярваме, че това е правилното решение като мярка във време на световна криза", допълни той.

С това решение официално е отменена голяма част от сезона на трева. От "Ол Ингланд Клъб" потвърдиха, че турнирите в Куинс, Нотингам и Ийстбърн няма да се състоят.

"Ролан Гарос" бе първият турнир от Големия шлем, който пострада от кризата. Французите взеха решение да преместят състезанието за септември, което остави малко пространство за организаторите на "Уимбълдън".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация