Дерменджиев има активен договор с БФС

13:00
Дерменджиев има активен договор с БФС

Селекционерът Георги Дерменджиев има контракт с националния тим до края на месец април и допълнителна опция за още две години, съобщи dsport. Бъдещето на опитния специалист и екипа му е свързано с две ключови събития.

Едното е плейофите за Европейското първенство, което беше отложено за 2021 година, а другото е предстоящият конгрес на БФС. По ирония на съдбата и двете събития бяха отложени във времето заради пандемията, която парализира Европа.

Дерменджиев има един официален мач начело на България, който бе спечелен срещу Чехия с 1:0.

По-рано днес други медии съобщиха, че контрактът на Дерменджиев е изтекъл на първи април и все още не е подновен или продължен.

Дерменджиев оглави България през октомври 2019 г. и трябваше да води “лъвовете” в баража за Евро 2020 срещу Унгария, а при успех и срещу победителя от двойката Исландия – Румъния.

По план срещите трябваше да се състоят на 28 март и 1 април, но бяха отложени заради пандемията от коронавирус. Ако специалистът ги бе спечелил, щеше да води България и на самото Европейско първенство, тъй като в контракта му има опция за продължение с две години, която на този етап не е активирана.

От БФС все още не са коментирали как ще процедират относно казуса. Има няколко варианта, но повечето членове на Изпълкома подкрепят идеята Дерменджиев да остане начело на “лъвовете”.

До този момент той води България в три мача. През ноември 2019 г. дебютира със загуба от Парагвай (0:1) в контрола, но само три дни по-късно тимът ни се наложи над Чехия с 1:0 в квалификация за Евро 2020 и по този начин прекъсна 13-месечната си серия без пълен успех. В края на февруари Дерменджиев с експериментален състав излезе в контрола срещу Беларус, която загуби с 0:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация