Играчите на Байерн подновяват тренировки днес

14:22
Играчите на Байерн подновяват тренировки днес

Играчите на Байерн Мюнхен ще подновят тренировъчните си сесии на базата на клуба в Мюнхен днес, като това ще бъде първото им занимание след спирането на Бундеслигата на 13 март заради кризата с коронавируса. 

Германската футболна лига бе препоръчала на всички отбори да преустановят тренировки поне до 5 април, а от днес баварците ще подновят подготовката си, макар и не в пълен състав.

"Първият отбор ще започне тренировки на малки групи. Това ще бъде направено в съответствие с мерките на правителството и здравните власти. Няма нужда да споменаваме, че хигиенните норми ще бъдат стриктно спазвани", съобщиха от клуба. На тренировките няма да се допускат медии или други външни лица. 

"За да продължим забавянето на разпространението на коронавируса, Байерн призовава феновете си да спазват инструкциите на властите и да не идват на тренировъчната база", допълват от сайта на шампионите на Германия.

На среща в края на март между клубовете и Германската футболна лига бе решено мачовете от първите две нива на немския футбол да се подновят в началото на май при закрити врати, като целта е кампанията да бъде завършена до края на юни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация