Люк Шоу иска анулиране на сезона в Англия

17:03
Люк Шоу иска анулиране на сезона в Англия

Защитникът на Манчестър Юнайтед Люк Шоу заяви, че сезонът във Висшата лига трябва да бъде прекратен и анулиран заради кризата с коронавируса във Великобритания. Ръководството на английския елит и клубовете вече няколко пъти изразиха намерението си кампанията да бъде довършена в цялостния си вид, независимо кога ще е възможно това, но някои от играчите, сред които и Шоу, не са съгласни с това.

"Зачеркнете този сезон и да започваме отначало. Това е единственият вариант. Ако не можем да продължим, то трябва да анулираме сезона. Феновете са изключително важни. Сега го разбираме дори повече от преди. Спортът е създаден за феновете. Ако няма фенове по трибуните, нищо не е същото. Нашите привърженици са невероятни и винаги ни подкрепят", коментира 24-годишният Шоу по време на благотворително събитие на УНИЦЕФ.

При прекратяване на сезона вечният съперник на "червените дяволи" Ливърпул няма да има възможността а спечели първа титла във Висшата лига от 30 години насам.

Миналата седмица звездата на Манчестър Сити Кевин де Бройне заяви, че следващият сезон трябва да е с приоритет пред настоящия и че сегашната кампания трябва да бъде прекратена, ако продължаването ѝ обърква плановете на следващата.

От УЕФА обаче заявиха, че трябва да се направи всичко възможно първенствата да бъдат завършени, а преждевременното им прекратяване може да означава, че отборите от съответната лига няма да бъдат допуснати до участие в евротурнирите.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация