Превръщат "Олд Трафорд" в полева болница

16:29
Превръщат "Олд Трафорд" в полева болница

Манчестър Юнайтед обяви пакет от мерки, с който ще бъде подкрепена Националната здравна служба на Великобритания в борбата и с коронавируса Covid-19. 20-кратните шампиони на Англия съобщиха, че стадион "Олд Трафорд" е в готовност да приема пациенти при нужда, а част от превозните средства, с които разполага клубът, са отдадени на здравни организации.

3500 подаръци пък са изпратени на здравните работници персоналът, поддържащ хигиената в болничните заведения.
От Манчестър Юнайтед са готови да предоставят още 16 возила за различни куриерски услуги, като "червените дяволи" посочиха, че са дарили и защитни средства и консумативи на болницата в Салфорд, къдзето се намира стадионът. Клубът призовава своите служители да се включат в повече благотворителни дейности, като гарантира пълно заплащане на заплатите на тези хора, ако доброволческата им работа съвпада с часовете на настоящата им.

"Щастлив съм, че разпознаваме важността на Националната здравна служба, както аз сам се убедих преди две години", каза дългогодишният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, който тогава претърпя инсулт.

"Тези хора спасиха живота ми, а сега отговарят на тази пандемията по един изключителен начин. Горд съм от начина, по който клубът и хората във Великобритания ги подкрепят", каза още легендарният шотландец.

"Екипите на Националната здравна служба и доброволците поставят здравето си в риск, за да спасят всички останали. Те вършат невероятна работа и заслужават похвала и благодарност от всички за усилията им във всеки един ден", заяви настоящият мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация