Драстично намаляват заплатата на Неймар

17:38
Драстично намаляват заплатата на Неймар

Заплатите на звездата на Пари Сен Жермен Неймар и другите най-високо платени футболисти във Франция се очаква да бъдат драстично намалени за периода на кризата от коронавируса.

След като футболът в страната бе спрян, притежателите за правата на първенството "Канал Плюс" и "beIN Sports" отказаха да изплатят траншовете за този месец. Така финансовата ситуация във всички френски клубове се влоши значително.

Според ESPN Министерството на финансите на Франция и Националния съюз на професионалните футболисти са стигнали до споразумение, според което временно ще бъдат намалени заплатите на играчите.

Те са разгранили намаления в зависимост от това какво възнаграждения получава един футболист. Играчи, които взимат между 10 000 и 20 000 евро на месец, ще получат 20% по-малко, а тези със заплати между 20 000 и 50 000 - 30% по-малко. Намаление от 40% очаква футболистите, които получават между 50 000 и 100 000 на месец, а тези със заплати над 100 000 евро, ще трябва да се разделят с 50% от тях.

Част от играчите ще бъдат временно поставени в графа частично безработни, което означава, че ще получат 70% от заплатите си, като по този начин клубовете ще се възползват от държавна финансова подкрепа.

"Идеята е играчите да се откажат от част от заплатите си за април, за да позволят на клубовете да се справят", коментира президентът на съюза на професионалните футболисти Филип Пиат по-рано през седмицата.

"Не можем да накараме никой да се съгласи. По-голяма част от играчите няма да се възпротивят. Съветваме ги да приемат това, тъй като ще се спасят работни места", допълни той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация