Защитник на Берое мечтае за Висшата лига

20:25
Защитник на Берое мечтае за Висшата лига

Защитникът на футболния Берое Ахмед Туба се надява един ден да заиграе във Висшата английска лига. 22-годишният Туба, който е преотстъпен на "зелено-белите" от белгийския град Брюж, разказа в белгийската преса за ситуацията в България в момента и за мечтите си за бъдещето.

"Добре съм, но ситуацията е тежка. В България в момента не е разрешено да се тренира на открито дори индивидуално, затова поддържам форма вкъщи. Лошото е, че не мога да бъда близо до семейството ми. Под карантина съм в моя апартамент и излизам навън, само когато трябва да отида до магазина. Не ни позволиха да се приберем в родните си страни", каза роденият в Белгия играч в семейство на алжирски емигранти.

"В България манталитета е малко по-различен. Но в клуба нямах особени проблеми с адаптацията, тъй като имаше доста момчета, които говорят френски. Първенството е доста трудно, защото всеки може да победи всеки. Единствено Лудогорец е по-напред от останалите. В Берое играя като централен защитник. Тази позиция е нова за мен, но се чувствам добре. Треньорът ме постави на този пост още в първия мач и трябва да кажа, че това беше добро решение", допълни той.

Туба беше пред дебют в националния отбор на Алжир, който беше осуетен от пандемията. "През март бях включен в разширените състави на националния отбор на Белгия за младежи и на първия отбор на Алжир. Ако футболът не беше спрян, изборът ми до голяма степен щеше да бъде предрешен", каза той.

Защитникът продължава да бъде в постоянен контакт с щаба на Брюж, където се надява да се завърне и да се наложи в титулярния състав. "Времето ще покаже. Поддържам постоянни връзки с хората в Брюж. Те ми пращат тренировъчни програми, за да поддържам необходимата форма, следят представянето ми и са доволни от развитието ми. През този сезон гледах Брюж основно в Шампионската лига. Играят с трима в защита, както и тук в Берое, което ми допада. Надявам се да получа шанс", каза той.

"Искам да продължа да се развивам, както всеки футболист, а един ден да заиграя в някое от големите първенства. Не крия, че желанието ми е първо да пробия в състава на Брюж, защото в този клуб получих футболното си образование. А кое е мечтаното за мен първенство? Бих казал, че е английската Висша лига", допълни Туба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация