Ерата на Нойер в Байерн е напът да приключи

17:58
Ерата на Нойер в Байерн е напът да приключи

Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер изглежда все по-близо до раздяла с клуба, след като позициите на двете страни за евентуален нов договор на немския национал се разминават твърде много, съобщава Кикер.

Нойер играе при баварците от 2011 година, но настоящият му договор с тима изтича през юни 2021 година и в момента се водят преговори за нов контракт. Според ежедневника Бил 34-годишният Нойер иска годишна заплата от 20 милиона евро, както и договор с продължителност до 2025 година, докато ръководството на клуба му предлага по-ниско възнаграждение и контракт до 2023, когато стражът ще навърши 37 години.

Според Кикер Нойер е останал особено разочарован от факта, че детайли около преговорите между двете страни са изтекли в пресата и подозира, че това е дело на човек от клуба. Поради това позициите както на Нойер, така и на клуба са се втвърдили и за момента новият договор изглежда много далеч.

От ситуацията може да се възползват отборите на Манчестър Сити и Челси, които се оглеждат за нов играч на вратарския пост и считат Нойер за отличен вариант. Кикер твърди, че преди да стане ясно крайното решение на Байерн и вратаря ще минат още месеци.

Нойер има 191 чисти мрежи в 373 мача за Байерн Мюнхен през последните девет години, като бе и с основна заслуга за спечелената от Германия световна титла в Бразилия през 2014. Той има общо 92 мача за Бундестима.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация