Обамеянг може да премине в Реал (видео)

20:00
Обамеянг може да премине в Реал (видео)

Ръководството на Реал Мадрид се интересува от нападателя Пиер-Емерик Обамеянг от английския Арсенал, съобщава France Football. 30-годишният габонец има договор с лондончани до следващото лято, но все още не е подновил контракта си, което дава поводи за спекулации, че той може да напусне "Емиратс". Обамеянг е един от най-скъпоплатените футболисти в Арсенал, а ръководството на клуба има известни финансови затруднения, които се задълбочиха заради пандемията от коронавирус.

Реал пък търси класен нападател, който да бъде реална конкуренция на 32-годишния Карим Бензема за върха на атаката на отбора. Обамеянг, който има 20 гола в 32 мача на Арсенал през кампанията досега, може да играе успешно и по крилото, като с Бензема могат да оформят добър нападателен тандем, изтъква френското издание.

Реал Мадрид е готов да плати около 40 милиона лири за габонеца, а Арсенал оценява играча на 60 милиона лири. Вариант за осъществяването на сделката за Обамеянг е използването като разменна монета на сръбския нападател Лука Йович, който не успя да се утвърди на "Сантиаго Бернабеу" след трансфера си от Айнтрахт Франкфурт през миналото лято.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация