Стамен Белчев се завръща на "Армията" след края на сезона

09:27
Стамен Белчев се завръща на "Армията" след края на сезона

Стамен Белчев почти сигурно ще се завърне начело на ЦСКА-София след края на сезона, пише "Тема Спорт". Специалистът е получил покана отново да работи на "Българска армия". Идеята е той да замени Милош Крушчич от лятото.

Белчев се раздели с Арда в началото на тази седмица по свое желание. Кърджалийци решиха да освободят по-голямата част от чужденците и да свият бюджета, което се различаваше сериозно от първоначално анонсирания амбициозен проект. В крайна сметка Белчев е предпочел да напусне и двете страни се разделиха по взаимно съгласие.

Часове след раздялата с Арда името на Стамен Белчев беше спрегнато за завръщане в ЦСКА-София. Той очаквано отрече, но... Това е пореден опит на клуба да ангажира отново Белчев - трети за последната близо година. През миналото лято Белчев пътува до София за среща с шефовете, но отказа предложението. Основната причина бе, че трябва да работи под шапката на Люпко Петрович. Вече в хода на първенството след оставката на сърбина "Армейците" поканиха за втори път Стамен, но той отонво не прие и предпочете да продължи работата си в Кърджали. На третия път обаче стомната изглежда ще се счупи...

След като напусна Арда, хасковлията заяви, че се надява вратата към ЦСКА-София да не е затворена за него и ако получи ново предложение, този път ще обмисли по-сериозно да го приеме.

Белчев беше назначен начело на "Армейците" на пожар на 27 ноември 2016 година след оставката на Едуард Йорданеску. Преди това Стамен водеше дубъла на ЦСКА-София. Той се утвърди на поста в представителния тим и се задържа до 1 май 2018 г. Под негово ръководство тимът играеше на добро ниво и имаше реален шанс за златен дубъл през 2018-а, но не успя и в двата турнира. В крайна сметка Белчев реши да си тръгне и така и не изведе "червените" в евродвубой.

Освен завръщането на Стамен през лятото в ЦСКА-София се очаква да има и сериозно освежаване на състава.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация