УЕФА реши кога се подновява Шампионската лига, ето и датите

08:50
УЕФА реши кога се подновява Шампионската лига, ето и датите

Ръководството на УЕФА вече е избрало датите и начина, по който ще завършат тазгодишните издания на Шампионската лига и Лига Европа. Очаква се те да бъдат съобщени официално в четвъртък. Както е известно, идеята на футболната централа на Европа е първо да се завършат първенствата на Стария континент през месеците юни и юли, а чак през август да се изиграят оставащите мачове от ШЛ и ЛЕ. Няма да има промяна на правилата, но мачовете ще се играят през три дни, като единствено двата финалиста ще имат една седмица, за да се подготвят за битката за трофея.


В най-престижния клубен турнир на планетата има още четири осминафинала да бъдат доиграни. Те ще се състоят на 7 и 8 август. Става въпрос за мачовете Манчестър Сити - Реал Мадрид (2:1 в първия мач), Барселона - Наполи (1:1 в първия мач), Ювентус - Лион (0:1 в първия мач) и Байерн Мюнхен - Челси (3:0 в първия мач), чийто победители ще се присъединят към Пари Сен Жермен, Аталанта, РБ Лайпциг и Атлетико Мадрид.


Четвъртфиналите ще се играят на 11/12 август, а на 14/15 август ще бъдат реваншите. На 18/19 август са първите полуфинали, а на 21/22 ще бъдат реваншите. Финалът в Истанбул ще бъде на 29 август, а груповата фаза на сезон 2020/2021 година ще стартира на 20 октомври, което би означавало закъснение с около месец от традиционното й начало в средата на септември, както вече писахме преди няколко дни.

 

Датите на Шампионската лига:


Осминафинали:

Реванши - 7/8 август


Четвъртфинали:


първи мачове - 11/12 август
реванши - 14/15 август


Полуфинали:


първи мачове 18/19 август
реванши - 21/22 август


Финал - 29 август


Лига Европа пък ще стартира с първите мачове от осминафиналите Интер - Хетафе и Севиля - Рома, които ще се играят на 2 и 3 август. Реваншите на всичките осем сблъсъка от осминафилите ще бъдат на 6 авугст.


Първите четвъртфинали ще са на 10 август, а реваншите на 13 август. На 17 август ще бъдат първите полуфинали, а на 20 август ще бъдат определени финалистите. Финалът в Гданск ще се играе на 27 август.

 

Датите на Лига Европа:


Осминафинали:


първи мачове - 2/3 август
реванши - 6 август


Четвъртфинали:


първи мачове - 10 август
реванши - 13 август


Полуфинали:


първи мачове - 17 август
реванши - 20 август


Финал - 27 август

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация