Мората: Съжалява, че играх за Реал Мадрид

07:33
Мората: Съжалява, че играх за Реал Мадрид

Макар и да е юноша на Атлетико Мадрид, Алваро Мората дебютира в професионалния футбол с екипа на градския съперник Реал Мадрид, и днес признава, че съжалява за това. Нападателят се завърна в родния си клуб през миналия сезон и се опитва да спечели доверието на феновете. Испанският национал имаше своите трудни мигове през настоящата кампания, но преди сезонът да бъде спрянвкара срещу Севиля в Ла Лига и заби победното попадение срещу Ливърпул на "Анфийлд" в Шампионската лига.


"Бях в академията на Атлетико, гонех топките на мачовете на първия отбор. После настъпи труден период - агенти, спонсори, различни предложения. Не играех редовно, чувствах огромно напрежение. Всичко това ме накара да се замисля за напускане", призна Мората в разговор в Instagram с италианския тенисист Фабио Фонини.


"Прекарах една година в Хетафе и тя беше доста успешна. После се преместих в Реал, но истината е, че с баща ми обичахме да ходим на "Висенте Калдерон" и мечтаех да играя там. За съжаление, се случи така, че гостувах на този стадион с други отбори, а исках да нося екипа на Атлетико. Миналото си е минало, важното е, че сега съм по-щастлив от всякога", заяви Мората.

 

С Реал нападателят спечели две титли на Испания, два пъти триумфира в Купата на краля и два пъти стана победител в Шампионската лига. По време на престоя си в Ювентус той добави към визитката си две шампионски титли на Италия и две национални купи, а зад граница игра и в Челси, но без успех.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация