Силвърстоун отворен към приемането на две състезания без публика

14:35
Силвърстоун отворен към приемането на две състезания без публика

Силвърстоун ще бъде отворен към приемането на безпрецедентните две последователни състезания при закрити врати, за да подпомогне Формула 1 в битката с възстановяването от коронавируса, разкри директорът на Гран При на Великобритания Стюарт Прингъл.

Сезонът все още не е започнал, но ръководството, собственост на Либърти Медия Груп, се надява да стартира през лятото с нов и изменен календар, който може да завърши в началото на 2021. Прингъл сподели за The Guardian, че е обсъдил „всички варианти“ с Ф1, включително две състезания в един и същ уикенд или последователни уикенди на британската писта. Нито една писта в историята на най-престижната автомобилна надпревара не е приемал две последователни състезания в един сезон.

„Убеден съм в нашите способности да проведем тези състезания. Имаме много опит и знания, със сигурност е постижимо“, каза той. Докато някои страни започват да облекчават извънредните мерки в борбата срещу пандемията, събития, включващи голям брой души на едно място вероятно ще останат забранени за известно време. Според официалните препоръки във Великобритания хората трябва да останат по домовете си и да пазят социална дистанция, когато са навън. Всяко едно Гран При от оригиналния календар на Формула 1 бе отложено или отменено до това във Франция на 28 юни, което също вероятно ще бъде отложено.

Това ще остави състезанието в Австрия на 5 юли – писта, собственост на енергийната напитка Ред Бул, която има два отбора във Ф1, две седмици преди Гран При на Великобритания на Силвърстоун. „Мисля, че Ф1 ще вземе решение относно изменение в календара в началото на май“, сподели още Прингъл, чиято писта привлече най-голям брой зрители миналата година, и е на близко разстояние от офисите на седем от десетте тима. „Не може да бъде взето решение, докато не стане ясно, че може да има последователни състезания. Този времеви диапазон ще ни ни пасне, ако не трябва да полагаме усилия в инфраструктурата за настаняване на хората“, завърши той. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация