Патрис Евра с голямо дарение

15:07
Патрис Евра с голямо дарение

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Патрис Евра стартира благотворителна кампания в помощ на Националната здравна служба, чиято цел е да бъдат събрани 500 000 лири. Евра ще дари половината от тази сума - 250 000, като с тях ще се осигурят храни и консумативи.

Партньор на французина в благотворителната кауза е компанията "Lineage Logistics", която се опитва да достави един милион порции храна на нуждаещи се по целия свят. 38-годишният Евра заяви, че е решил да действа, след като е разговарял с медицински лица от две болници.

"Говорих с персонала в болница "Хилингдън" в Лондон и Кралската болница в Манчестър и осъзнах, че ние трябва да направим повече, за да помогнем на тези герои - чистачи, дезинфектатори, портиери, охранители, без които болниците не биха функционирали нормално. Работата на тези хора е изключително трудна. Те са на огневата линия, докато всички ние си стоим по домовете. Те обаче трябва да знаят, че имат нашата подкрепа. Горд съм, че стартираме този проект", заяви Евра.

Патрис Евра игра в Англия между 2006 и 2014 година, когато носи екипа на Манчестър Юнайтед, както и през пролетта на 2018 година, когато бе част от състава на Уест Хям - последният в неговата състезателна кариера.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация