Арсенал се готви да продава Обамеянг

10:25
Арсенал се готви да продава Обамеянг

Арсенал е готов да изслушва оферти за капитана си Пиер-Емерик Обамеанг, след като замрази преговорите за нов договор с нападателя, твърдят медиите в Англия. Габонецът стана обект на интензивни спекулации за трансфер през този сезон, като Барселона, Интер, Манчестър Юнайтед и Челси са свързани с него. Дискусиите за нова сделка с „артилеристите“ спряха, тъй като Обамеянг е поиска 300 000 британски лири седмично, за да остане в клуба.


Арсенал вече са убедили по-голямата част от първия отбор да предприемат намаляване на заплатите с 12,5 на сто за следващите 12 месеца на фона на пандемията на коронавирус.


Настоящата сделка на Обамеянг изтича догодина, а според „Daily Mail“ в Арсенал са решили да спрат преговорите с габонския национал. Финансовите проблеми на клуба изглежда дават ефект върху преговорите по договора. Арсенал са готови да изслушват оферти за своя нападател, тъй като „топчиите“ ще се опитват да избегнат да загубят 30-годишния играч, като го оставят да изтръгне, след като му изтече договора през следващата година.


Нападателят вероятно би донесъл сериозна сума на лондончани, въпреки възрастта си поради забележителния си голмайсторски нюх. Откакто се присъедини към Арсенал от Борусия Дортмунд за 56 милиона паунда през януари 2018 година, Обамеанг е вкарал 61 гола в 97 мача за „артилеристите“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация