Столичният Локомотив напусна евротурнирите след 1:1 с Борац

22:31
Столичният Локомотив напусна евротурнирите след 1:1 с Борац
Отборът на Локомотив София прие сръбския Борац Чачак в среща-реванш от турнира за Купата на УЕФА, като трябваше да заличи един гол пасив от мача между тях преди 2 седмици.

Пред близо 3 500 зрители нашият представител започна изключително мотивирано срещата, като водеше играта предимно в половината на гостите. Комбинациите, които плетяха "железничарите" вещаеха опасности пред вратата на Граховац.

След чудесна комбинация между Антунович и Димо Атанасов дойде така очакваната 17-та минута, в която с премерен удар от границата за изпълнение на дузпа Атанасов откри за 1:0.

Силните минути за българския представител продължиха, но до нов гол така и не се стигна. Напротив, противно на всякаква логика гостите стигнаха до изравнителен гол с помощта на главния арбитър Свейн Моен от Норвегия, който единствен видя нарушение в наказателното поле на Локомотив от страна на наш защитник и посочи бялата точка. За опитен играч като Стоянович, който остави добри впечатления с играта си и в двата мача, не бе трудно да реализира - 1:1.

Краят на полувремето дойде при този резултат, като секунди преди да бъде даден последния сигнал Антунович можеше да даде нов аванс за своите, но не съумя да се възползва от открилата му се възможност.

Втората част бе аналог на първата, но в редиците на Локо нямаше кой да се нагърби с реализирането на голове. Гостите от своя страна се бяха прибрали в задни позиции и разчитаха на редките си контраатаки, като именно при една от тях Лазович се озова очи в очи с Бонджулич, но ударът му срещна гредата и излезе в аут.

Така локомотивци напуснаха европейската сцена, като позволиха да бъдат елиминирани от отбор, който определено не ги превъзхождаше с нищо и в двете срещи, дори отстъпваше по класа на нашия представител.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pafata
27.08.2008 11:31

Да играеш срещу толкова слаб отбор и да му отбележиш само 1 гол в 2 мача?! Съдията може и да е ощетил железничарите, но те с нищо не показаха, че са класен отбор, който без проблеми се разправя с подобни анонимни отборчета.

RoSKo0o0
27.08.2008 08:36

Е добре обвиняваме Локо , че са загубили !!!! Да , но футбол в България няма да има докато не спрат да ни закопват тея съдии - аз не мога да повярвам , че има такива съдии ,които свирят в УЕФА - направо ужас !!!! Ако си спомняте при 1-0 имаше чиста дузпа за нас не я свири , ако беше съдия щеше да свири - мачът беше 2-0 и мога да ви кажа , че всичко щеше да е свършило !!! Но това е съдиите отново ни закопаха и им пожелавам успех - дано ги премахнат тея некъдърните...

iksvel
27.08.2008 00:58

Най-голямата грешка на Локомотив беше още преди време, когато продадоха Цветан Генков на Динамо Москва за да бъде резерва и да влиза в последните минути на мача, при това не във всеки двубой...
Точно такъв футболист им трябва - да умее да отбелязва. Всъщност повечето ни отбори се нуждаят от добри нападатели.
Ясни са причините за загубата на нашите - от една страна съдията, който не знам поради какви причини беше толкова очевидно пристрастен в този мач, от друга - липсата на нападател. Саша Антунович е стар и тежък, Балдовалиев и Джилас не са достатъчно добри...
Pandi, пожелавам ти късмет, защото ще ти е нужен. Гонзо вече няма да е опорен халф ( , още ми е смешно като си помисля ), а Георги Христов навлиза във форма... Мисли му ако отбележим гол дали момчетата от Беларус ще се надигнат...

roommen
27.08.2008 00:26

Мамка му,мамка му ,мамка му какво им става на нашите отбори -създават една дузина положения и не могат да вкарат ,това не е нормално ,докога едно и също Не може все да виним съдийте ,нека вкараме 3-4 гола пък да видим дали ще свирят 4 дузпи за противника .

mengeme
27.08.2008 00:03

" Играхме много силно, но въпреки това не успяхме да победим". С този коментар може да се заключи участието на железничарите в турнира за купата на Уефа. Проблемът с отбелязването на голове не само на Локо, но и на други български отбори не е от вчера или от днес. Доколкото до Локомотив тази вечер, погледнете състава им, повече от половината играчи са от бивша Югославия, като започнем с треньора, който е сърбин, как този човек няма да даде едно рамо на свойте сънародници. Не знам къде отиде треньорът Стефан Грозданов, който възроди този отбор от пепелта, където той сега се завръща. Просто не простимо, още първият мач в Смередево да загубиш с един точен удар във врата ни и то от пряк свободен удар. Доколкото до мача в София, много хора могат да обвиняват съдията, но железничари трябваше да си вземат своето още преди това да се случи. Недопостимо е да се смяташ за елитен отбор, а да не можеш при владение на топката 70 % и над 20 удара да не можеш да вкараш два или три гола. Много ясно се видя, как още след първия гол на Иво Атанасов сърбите изпаднаха в нок даун и започнаха да грешат и именно елитните отбори се възползват от това.

Pandi
26.08.2008 23:48

Помогни си сам та да ти помогнат и съдийте! В случая това важеше с пълна сила за гостите от Чачак,които са тотално футболно неграмотен отбор и ми е мъчно ,че Локо Сф. се препъна в такива ливади,но това са реалностите.
Вместо да се либат манекенки и да се вземат наготово таланти трябва да се работи на професионално ниво,което за нашите клубни отбори е непознато понятие.
Утре очаквам същата съдба и за сините от Левски,ако дядя Майкъл не е наредил нещата в тяхна полза,което не е невъзможно. Ще играя утре на точен 1:2 със 100лв. пък каквото дойде.

Patilanec
26.08.2008 22:49

Искам да се абстрахирам от днешния мач и да се върна на първите мачове на представителите ни в Европа. Според мен отборите ни когато играят в евро турнирите имат един голям проблем - отбелязването на голове. В първите мачове само Черно море отбеляза 1 гол. Не казвам, че нямат положение , но ако искат да побеждават трябва да вкарват ! Този проблем трябва да се реши по някакъв начин ! Защитите са на доста по-добро ниво сравнение с нападението само 2 гола...

arsen
26.08.2008 22:40

ЗА отпадането си Локото сами са си виновни.Изтърваха поне 5-6 положения чисти.Така не се продължава.Като не можеш да вкарваш-отпадаш.Като са по-силни локомотивци ами да бяха били тогава.Друг е въпроса с несъществуващата дузпа за сърбите и за явната в наша полза.Просто вече не се печели с надиграване а и с други извънфутболни и АНТИФУТБОЛНИ(от страна на Борац) умения.За съжаление.

MB_KrisS
26.08.2008 22:35

Това не е истина. Във футбола явно няма логика...но има съдии, които се гаврят както си искат. Първо при ситуацията за дузпата за Локо, той няма право да свири симулация, тъй като никой не вдигна раъце и не протестираше, че има дузпа. Балдобалиев може просто да е загубил равновесие или да е искал да се предпази и затова да е паднал. Ако играта беше продължена, топката беше притежание на Локо и това почти сигурно щеше да е 2:0. При дузпата за Борац нямаше никаква опасност за вратаря и играча, който се строполи беше на светлинни години от топката. Просто при центрирания в наказателното абсолютно винаги има дърпания, но там защитниците са с предимство и просто незнам, този замръзнал (умствено) норвежец как реши, че това е дузпа.

wba
26.08.2008 22:34

не влака стрела,а влака теснолинеика