Започват преговори за подновяване на сезона в НХЛ

18:57
Започват преговори за подновяване на сезона в НХЛ

Националната хокейна лига (НХЛ) и представителите на профсъюза на играчите обсъждат възможността за подновяване на сезона, съобщава "Ню Йорк Поуст".

Редовният сезон на НХЛ беше прекратен на 13 март за неопределено време поради пандемията от коронавирус. По-късно Лигата определи период на самоизолация до 30 април. Според изданието, НХЛ е създал работна група, която ще избере варианти за рестартиране на сезона.

В преговорите с ръководството на НХЛ участваха комисионерът на Лигата Гари Бетман и неговият заместник Бил Дейли. Интересите на съюза на играчите са защитавали Джон Таварес, Конър МакДейвид, Джеймс ван Риймсдайк, Рон Хейнси, а в преговорите са участвали и медицински експерти. В момента страните не обсъждат детайли, а разработват обща концепция за подновяване на сезона.

Преди известно време Бетман заяви, че НХЛ обмисля да приключи сезона с мачовете в четири зали и без зрители, а "Ню Йорк Поуст", позовавайки се на свои източници, отбелязва, че основните кандидати за останалите мачове са градовете Торонто и Кълъмбъс.

Изданието обаче твърди, че окончателното решение за подновяването на сезона ще бъде взето от местните власти и министерството на здравеопазването. Според плана, всички отбори ще проведат тренировъчни лагери до три седмици на определени централизирани места.

Националната хокейна лига все още не е обсъждала участието на играчи от Лигата в олимпийските игри през 2022 година. По-рано президентът на Международната федерация по хокей на лед Рене Фазел заяви, че въпросът относно участието на играчите на НХЛ в олимпийския турнир в Пекин може да бъде решен следващата пролет.

"Няма дискусии за участието на ограчите от НХЛ на Олимпиадата през 2022 година. Има по-важни приоритети, свързани с продължаването на сезона", каза Бил Дейли за ТАСС.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация