Официално: Сезонът във Франция няма да бъде подновен

18:54
Официално: Сезонът във Франция няма да бъде подновен

Професионален спорт във Франция няма да има поне до септември. Това обяви премиерът Едуар Филип, като част от по-сериозните мерки в страната в борбата с пандемията от коронавирус.


"Големите спортни събития не могат да се проведат преди септември. Професионалният футболен сезон 2019/20 няма как да бъде възобновен", заяви Филип по време на днешната национална асамблея.


Това означава край на настоящата кампания в първите две нива на местния футбол. Очаква се през следващия месец да има събрание на френската лига, на което ще се уточнят всички въпроси около класирането като шампион, евроучастници, изпадащи и новаци. Преди спирането на шампионата убедителен водач в Лига 1 беше Пари Сен Жермен, а останалите две места за Шампионската лига бяха заети от Марсилия и Рен. Лил пък беше в позиция за Лига Европа. Трите отбора в зоната на изпадащите бяха Ним, Амиен и Тулуза. В Лига 2 първи и втори бяха съответно Лориен и Ланс, но разликата между лидера в таблицата и петия Клермон Фуут беше само четири точки.  

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация