Жълт картон за плюене във Висшата лига от юни

17:59
Жълт картон за плюене във Висшата лига от юни

Борбата с коронаворуса може да принуди ръководителите на Висшата лига да забранят плюенето по време на мачовете след рестарта на шампионата. 


На Острова се споменава за датата 8-ми юни като евентуална възможност за рестарт на елитната дивизия на английския футбол, но преговорите с правителството на тази тема продължават.


Няколко клуба в лицето на Тотнъм, Арсенал, Уест Хем и Брайтън вече започнаха индивидуални форми на тренировъчни занимания. Според председателя на медицинския комитет към ФИФА Михел Дууг обаче безопасния рестарт на футбола минава през забрана на плюенето и показването на жълти картони за неспазващите правилото. 


"Плюенето е често срещана практика във футбола и не е много хигиенична. Въпросът е дали ще е възможно да минимизираме тез прояви, може би с показването на жълт картон", започна Дууг.


"Това е нехигиенично и е добър начин за разпространение на вируса. Това е една от причините, поради които трябва да внимаваме преди да рестартираме шампионата. Скептично настроен съм в момента", завърши той. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация