ФКСБ поднови тренировки

08:59
ФКСБ поднови тренировки

Румънският ФКСБ поднови тренировки, нарушавайки забраната за събиране на открито, която се прилага в страната, за да ограничи разпространението на коронавируса.

Видеоклип, публикуван на страницата на клуба във Фейсбук, показва играчи на тренировки в три групи в понеделник в клубната база с треньор Богдан Винтила и неговите помощници, които наблюдават заниманието.

"По искане на нашите играчи, ФКСБ им предостави терените на спортната база, за да се подготвят в групи от по трима, като алтернатива на видео тренировките", се казва в изявление на клуба.

"Играчите, под наблюдението на Богдан Винтила и неговите колеги от техническия щаб, тренираха на пет терена и поддържаха безопасно разстояние един от друг", се казва още в изявление.

Министърът на спорта Мариан Йонуц Строе обаче заяви, че ФКСБ може да получи глоби за нарушаване на два президентски указа.

Румънският футбол беше спрян за месец и половина заради коронавируса, докато местната футболна федерация заяви, че се надява лигата да започне отново през юни.

Носителите на Европейска купа през 1986 година, най-успешният клуб в Румъния с 26 титли в лигата, ФКСБ е втори във временното класиране, на четири точки зад лидера Клуж. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация