Възможно е европейските първенства да последват Франция

14:47
Възможно е европейските първенства да последват Франция

Спортният министър на Италия Винченцо Спадафора призна, че е възможно всички европейски първенства да последват примера на Франция и да бъдат окончателно прекратени, въпреки че повечето лиги все още планират да завръщат изцяло настоящия сезон, когато това е възможно.

Вчера правителството на Франция забрани провеждането на всякакви спортни събития до септември, включително и при закрити врати, което на практика анулира настоящия сезон в Лига 1 и Лига 2, като въпреки че отборът на ПСЖ имаше солидна преднина на върха на класирането преди началото на пандемията от COVID-19, няма да бъде обявен за шампион.

За момента планът на Серия А е отборите да подновят тренировки на 18 май и в началото на юни първенството да бъде рестартирано, но това ще бъде трудно за реализация според Спадафора. “Шансовете за подновяване на първенството стават все по-малки. Ако бях президент на футболен клуб, вече щях да мисля за организацията на безопасното стартиране на следващия сезон в края на август. Решението на други страни, като това на Франция от вчера, може да доведе до това Италия и другите европейски страни да го последват”, коментира Спадафора пред италианския телевизионен канал Ла 7.

Миналата седмица преждевременен край на сезона обяви и холандската Ередивизи. Този петък предстои важна среща между собствениците на клубовете в Серия А, ръководството на местната Футболна федерация и спортното министерство. “Мисля, че тази среща може да ни донесе изненада. Възможно е повечето клубове да поискат да прекратим сезона и да започнем да се подготвяме за следващия”, смята Спадафора.

“До три дни ще стане ясно дали е възможно клубовете да подновят тренировки на 18 май. Ако все пак първенството бъде подновено, това несъмнено ще стани при закрити врати”, завърши италианският спортен министър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация