Юнайтед и Сити отменят летните си турнета

17:39
Юнайтед и Сити отменят летните си турнета

Плановете на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити за лятната подготовка изцяло ще се променят поради кризата с коронавируса и спирането на първенството. Двата клуба ще отменят летните си турнета по света.

"Червените дяволи" преговаряха за пътуване до Индия и първо посещение на страната, от близки до клуба обявиха, че при настоящите условия това е невъзможно да се случи. Сити път имаше намерение да играе приятелски мачове в САЩ и Европа, но тези намерения няма да се осъществят.

Основна причина е неясната ситуация по света, но фактор са и плановете през август да се доиграят евротурнирите, в които Юнайтед и Сити са участници. Отмяната на турнетата ще коства на двата клуба милиони. От "Олд Трафорд" споделиха, че нямат застраховка за подобна ситуация, но добавиха, че много от договорите не са подписани.

С оглед на случващото се, едва ли ще има отбори, които да пътуват до далечни дестинации за предсезонна подготовка, която не е ясно кога ще се състои. Уест Хам и Кристъл Палас бяха първите, които отмениха подобни изяви. Двата лондонски клуба трябваше да пътуват до Австралия през юли, но приятелският турнир, в който трябваше да участват, бе отменен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация