НХЛ с ясен план за възобновяване на сезона

12:01
НХЛ с ясен план за възобновяване на сезона

Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада посочи първите стъпки, които трябва да бъдат предприети, за да може да бъде възобновен и завършен настощият сезон 2019/20. Най-силният хокеен шампионат в света бе спрян на 12 март заради пандемията от COVID-19.

От лигата посочиха, че се надяват периодът на самоизолация, в който са поставени играчите, да приключи скоро и тренировките да бъдат възобновени при първа възможност. В плана обаче няма конкретна дата кога мачовете могат да започнат отново и всичко е по-скоро условно.

Очакванията на лигата са първата фаза на борбата с коронавируса - самоизолацията, да приключи през втората половина на май месец, а втората фаза, включваща тренировките на малки групи от състезатели, да стартира веднага след това.

Най-големите притеснения на лигата идват от факта, че в различните региони на САЩ и Канада борбата с коронавируса е на различен етап, което може да попречи на тимовете, най-вече от източното американско крайбрежие, да започнат пълноценни тренировки в предвижданите срокове.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация