Билбао и Сосиедад искат финал пред пълни трибуни

18:58
Билбао и Сосиедад искат финал пред пълни трибуни

Испанските клубове Атлетик Клуб и Реал Сосиедад искат отложения им финал за Купата на Краля да се проведе, когато коронавирусът вече не е заплаха, пред пълни трибуни, споделиха и двата клуба в съвместно изявление.

Първият финал между двата престижни баски клуба трябваше да се изиграе първоначално на 18 април в Севиля, преди професионалният футбол да бъде отложен за неопределено време през март заради COVID-19. Собствениците са уверени, че сезонът в испанската Ла Лига може да бъде подновен в средата на юни при закрити врати, като се очаква феновете да не се завърнат по стадионите до 2021.

Но финалистите за Купата на страната не искат сблъсъка им да се проведе пред празни трибуни и са склонни да изчакат колкото е нужно, за да гарантират, че техните привърженици ще се насладят на финала.

„Президентите на финалистите за Купата на Краля Атлетик Билбао и Реал Сосиедад, след среща с президента на Испанската футболна асоциация, се съгласиха да поискат финала да бъде изигран пред публика на по-късен етап, който ще бъде споразумян от трите страни. И двата клуба винаги са искали нашите запалянковци да имат възможност да посетят срещата и точно това искаме повече от всичко – финал за Купата с нашите фенове по трибуните“, се казва в изявлението.

В съобщението се добавя, че двата клуба са поискали от Изпълнителния комитет на федерацията, на следващото му събрание на 8 май, да гарантира, че финалът ще бъде деклариран като официален двубой и ще се изиграе пред публика. Над 25 000 души починаха от новия вирус в Испания, въпреки че броят на заразените и смъртните случаи намаля драстично в резултат на една от най-строгите карантини в Европа. В понеделник, професионалните спортисти имаха възможност да тренират индивидуално за първи път след началото на кризата, въпреки че не се очаква клубовете да се завърнат на тренировъчните игрища, докато играчите им не са дали отрицателни проби за коронавирус.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация