Феновете на Левски поискаха помощ от държавата

16:38
Феновете на Левски поискаха помощ от държавата

Феновете от организираните фенклубове на Левски поискаха от премиера Бойко Борисов или да бъде позволено на досегашния спонсор “7777.bg” да продължи да финансира клуба, или държавата да кредитира клуба, за да го спаси от фалит.

“Нашето предложение, г-н Премиер, е да бъде предоставена възможност официалния рекламодател на Дружеството „7777.bg“ да подкрепи отново клуба в този труден момент, като преведе необходимите финансови средства. Стимул, който ще осигури възможност клубът да реализира приходи по време на трансферния прозорец. Ако това е неизпълнимо, то единствената алтернатива би била държавата директно да кредитира футболния клуб чрез обезпечен с бъдещи вземания от продажби заем за неотложни финансови нужди – подход, който привържениците на „Левски“ поначало не одобряват и не желаят, но той би се явил като последна инстанция за финансиране”, се казва в писмото от НКП на „Левски“, „Ултрас Левски“, „Тръст Синя България“, „Сдружение Сини сърца“, адресирано до Борисов.

Феновете на Левски допълват, че привържениците на клуба са издържали отбора чрез различни дарителски акции в последните месеци, но това няма как да продължи повече и ако до две седмици не бъде намерено решение за финансирането на клуба, то футболистите вече ще могат да разтрогват договори, да напуснат отбора и да заведат дела срещу футболния клуб. “Такъв катаклизъм вече нито публиката, нито администрацията ще могат да спрат. Необходимо е спешно да се осъществи финансова намеса”, заявяват четирите фенклуба.

“Ние се обръщаме към Вас с искане за справедливост. За принципите на равнопоставеност и обективност. Смятаме, че към любимия ни клуб трябва да се прояви същата грижа, солидарност и подкрепа, както към останалите. Ние, организираните левскари, вярваме в добрите Ви намерения и в справедливостта. По делата и резултатите ще ни съдят”, се казва още в писмото.

В същото време привържениците на Левски изпратиха писмо и до собствениците на клуба Васил Божков и Георги Попов, в което искат от тях да изяснят какви са плановете им за бъдещето на отбора.”Нашият, Ваш „Левски“ е обречен на вечност, но затова имаме нужда от Вашата човешка откровеност, а именно да получим отговор на следните въпроси:

Смятате ли в бъдеще да останете мажоритарен собственик и да осигурявате средства за отбора, отговарящи на Вашите стандарти;

Имате ли възможност и намерение да издържате частично клуба;

В процес ли сте на намиране на друг собственик – Ваш партньор, голям рекламодател или международна компания, отговаряща на милионната армия от хора, подкрепяща „Левски“;

Готови ли сте да прехвърлите акциите за управлението – на клуба, на ветераните или на привържениците”, се казва в отвореното писмо на четири фракции на феновете на тима.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари