От НКП на Левски: Липсата на миноритарни акционери е най-краткият път към "тирето"

17:40
От НКП на Левски: Липсата на миноритарни акционери е най-краткият път към "тирето"

Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян, смята че някой създава напрежение и интрига с декларацията, изпратена днес от името на сдружение „Сини сърца“.

"Сутринта се появи една декларация, подписана от сдружение „Сини сърца", в която се призовава Тръст "Синя България", който е миноритарен акционер в Левски, да пусне в продажба акциите си на дребни акционери, които да ги закупят за 3 милиона лева и тези средства да влязат моментално в клуба. Впоследствие се оказа, че членове на сдружението и самият му председател опровергаха тази информация и заявиха, че тя не отговаря на истината. Това в момента създава изключително голямо напрежение и много голяма интрига и има някакъв сценарист, който стои отзад", заяви Хиндлиян в предаването "12+3" на програма "Хоризонт".

Той смята, че ако миноритарната собственост на Левски се раздроби и премине в ръцете на дребни акционери, то бъдещият мажоритарен собственик би бил абсолютно безконтролен. Това щяло да лиши привържениците на сините от редица законови механизми на влияния при вземане на управленски решения на Общото събрание.

"Това може да бъде най-краткият път до слагането на "тире" (бел. ред. – в името на клуба), защото ако няма миноритарен акционер, който да контролира под някаква форма мажоритарния, то в един момент той може да обяви дружеството във фалит и ние да прегърнем "тирето"… Ако този интригант, който прави тази гнусотия, иска да даде пари на Левски, той може да стане член на Тръст "Синя България", която е отворена организация, да се дадат тези пари, които ги предлагат, и тръстът целево ще ги пусне в бюджета на Левски…. Ако тези хора са добронамерени, защо се обръщат към миноритарния пакет, защо не поискат част от пакета, който се държи от г-н Божков?", продължи той.

Степан Хиндлиян отрече фенклубовете да са се молили на премиера Бойко Борисов с писмото си, а му били предложили два варианта за спасение на Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация