Агуеро, Куртоа и Мело ще карат във виртуалното ГП на Испания

19:01
Агуеро, Куртоа и Мело ще карат във виртуалното ГП на Испания

Нападателят Серхио Агуеро (Манчестър Сити), вратарят Тибо Куртоа (Реал Мадрид) и халфът Артур Мело (Барселона) ще застанат на виртуалната решетка през този уикенд за поредното състезание от онлайн надпреварата на Формула 1.

Аржентинецът, който е водещ реализатор в историята на Манчестър Сити, ще управлява от дома си болид на Ред Бул срещу настоящи пилоти от Формула 1. Това ще се случи в петия кръг на виртуалния шампионат, стартиран от най-престижната автомобилна надпревара заради глобалната пандемия. Тя отмени и Гран при на Каталуния, което трябваше да бъде проведено през този уикенд.

Белгиецът Куртоа, който е добре известен геймър и вече има участия в онлайн турнира, ще представя Алфа Ромео, а бразилецът Мело ще кара за Хаас.

Голфърът Иън Полтър, който дори има рейсинг симулатор в гаража на дома си във Флорида, пък ще получи болид на Рено.

"Моторните спортове винаги са били моя слабост и се радвам, че ми бе дадена възможност да се включа във виртуалното Гран при на Испания", каза Агуеро, цитиран от Ред Бул. Негов съотборник за този старт ще бъде победителят от последния състезателен уикенд Александър Албън.

"За мен това ще бъде преживяване от съвсем ново измерение - да карам срещу актуални пилоти от Формула 1. Нямам търпение!", добави нападателят на Манчестър Сити, който не е играл футбол от месец март насам.

Освен гореизброените спортисти, в Гран при на Испания ще се включат и пилотите Шарл Льоклер (Ферари), Ландо Норис (Макларън), Джордж Ръсъл (Уилямс), Николас Латифи (Уилямс) и Антонио Джовинаци (Алфа Ромео).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация