Божков: Готов съм веднага да дам акциите

08:45
Божков: Готов съм веднага да дам акциите

Финансовият благодетел на Левски Васил Божков хвърли светлина върху заплетената ситуация в клуба. Бизнесменът се включи по БТВ от Дубай, където се намира от края на месец януари. Той обяви, че е бил в затвора около 2-3 седмици, а също така, че е готов да даде акциите на "сините" феновете или който изрази желание да ги вземе. Както е известно, към него има 11 повдигнати обвинения от българската прокуратора.

"В момента съм в Дубай, добре съм. Намирам се тук от края на месец януари. Живея в апартамент, но това не са важните неща. Статутът ми е на резидент. Прекарах в ареста, по-точно в затвора  2-3 седмици. Нямах достъп до телефон, средства. Бях освободен, след като дубайските власти разбраха какво представляват обвиненията към мен. Мога да ходя, където си поискам, но ще бъда арестуван, ако напуска Обединените арабски емирства. 

Тук сме с Георги Попов, същото се отнася и за него. Вчера имаше имен ден, празнувахме голяма компания с наши приятели от България.

Не знам какви действия са имали българските власти в Дубай, аз не съм ги видял. Никой не се е опитвал да се свърже с мен от прокуратурата. Виждате, че си вдигам телефона. 

България не е правова държава, докато емирствата са. България се управлява от хунта в момента. Докато не се случи това с мен и аз не го вярвах. Ще се върна в България, когато условията го позволяват. Под подходящ момент разбирам, когато делото влезе в съда, той все пак е по-обективен.

Не възнамерявам да оставам собственик на Левски. Пак се опитват да ми отнемат собствеността. Кой унищожи Левски, всички знаем. Това е премиерът Бойко Борисов, защото унищожи компаниите, които издържаха Левски. Да е дал една лична стотинка за нещо? Как ще спаси Левски? Като му даде кредит или ще намери друг идиот, който да го издържа и след това да го арестува? Какво значи да помогне при друг собственик? Аз съм инвестирал 25 милиона лева в Левски, клубът вървеше.

Мога да продам акциите на стабилен инвеститор или да ги подаря на феновете или който ги поиска. Говорих с Павел Колев и Тити Папазов. Трябва да се прегледат действията срещу компаниите, които издържаха Левски", каза Васил Божков, който припомни хронологията на законодателните промени в областта на хазарта. Той отново подчерта, че не е нарушил закона такъв, какъвто е бил и обвиненията за отклоняване на данъци е невярно.

Той посъветва тези въпроси да бъдат зададени на премиера и финансовия министър Владислав Горанов.

"Имали сме постоянни контакти - лични и по телефона. Той трябва да си подаде оставката. Това е работа на прокуратурата. Подготвям сигнал в момента, който ще бъде разпространен публично. Не вярвам господин Горанов да отрича, че сме имали срещи", каза още Божков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация