Сон завърши военната си служба с отличие

14:31
Сон завърши военната си служба с отличие

Нападателят на Тотнъм Хотспър и националния отбор на Южна Корея Хюн Мин Сон завърши задължителната военна служба в родината си. Голмайсторът на “шпорите” се е представил на много високо ниво по време на триседмичното обучение и е бил отличен като един от петимата най-добри курсанти. Военноморските сили на азиатската страна публикуваха в социалните мрежи снимки на Сон с автомат M-16 в ръка и отдавайки почест при завършването на обучението.

Всички мъже в добро здравословно състояние в азиатската страна са длъжни да изкарат 2-годишна военна служба, като по този начин съставят голяма част от 600-хилядната армия на страната. Подобен период извън футбола застрашаваше спортната кариера на Сон, но през 2018 година той и съотборниците му от националния отбор получиха право на значително съкратена служба, след като спечелиха титлата на Азиатските игри.

Нападателят реши да използва принудителната пауза във Висшата лига заради пандемията от COVID-19, за да изкара военното си обучение, като той се е отличил като един от петимата най-добри курсанти от всички 157 души в курса. “Сон се представи изключително добре във всички сфери на обучението включително военната етика и обучението по сигурността”, заяви говорител на военноморските сили на Южна Корея.

Най-вероятно сега Сон ще се завърне във Великобритания, където се очаква скоро отборите да получат разрешение да подновят пълноценни тренировки с идеята сезонът във Висшата лига да бъде рестартиран през юни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

armeeca_1948
08.05.2020 17:58

Браво на момчето!Успех във футбола и в живота му желая